Proces kvašení prakticky - výroba zázvorového piva

Jak pracují kvasinky v reálných podmínkách? Je možné si vytvořit v domácích podmínkách kvalitní a pitelný nízkoalkoholický nápoj, jak ho vyráběli naši předkové?
Tradice výroby nízkoalkoholického kvašeného nápoje ze zázvoru vznikla v Británii v 18. století. Vyráběl se nejčastěji doma jako dětský nápoj , pro něž byl alternativou k vodě, která byla často kontaminovaná škodlivými mikroorganismy. Jedná se vlastně o předchůdce dnešních sycených nealkoholických nápojů.
Nápoje, které dnes můžeme koupit pod názvem „ginger beer“ případně „ginger ale“ jsou většinou právě přeslazené, sycené nealkoholické nápoje, které s původním výrobkem mají jen pramálo společného.
Tak s chutí do toho.

Materiály ke stáhnutí

Pracovní návod s metodickými poznámkami: 

Zařazení

Předmět (oblast RVP): 

Cílová skupina: 

Typ úlohy: 

Časová náročnost: 

Náročnost provedení: 

HW a SW: 

Použitá čidla: 

Dostupné zdroje k tomuto materiálu: 

  • metodický materiál pro učitele
Hodnocení
Celkem hlasů: 1